WELTENBURGER SÖRÖK


Weltenburger sörök - üveges sörökWeltenburger Sörgyár - Németország


WELTENBURG KOLOSTOR A WELTENBURG KOLOSTOR GYÖKEREI TÖBB MINT EGY ÉVEZREDRE nyúlnak vissza! ( 7. SZÁZADBA)

A weltenburgi apátságot Eustasius és Agilus von Luxeuil iro-skót vándor szerzetesek alapították 600 körül, így Bajorország legrégebbi kolostori települése. 800 körül az apátság átvette Szent Benedek szabályait. Hét bencés szerzetes él még ma is a weltenburgi kolostorban. Thomas Maria Freihart 1998 óta a kolostor apátja. A szerzetesek többek között lelkipásztorként tevékenykednek és a vendégekről gondoskodnak a Szent György találkozóhelyen.

A Weltenburgi apátság közvetlenül a legendás Duna-szoros bejáratánál található, Bajorország szívében. A Regensburgtól mintegy 25 kilométerre délnyugatra található Weltenburger Enge különleges jelentősége miatt megkapta az Európa Tanács strasbourgi "Európai Diplomáját". A 70 méter magasan tornyosuló sziklafalak között mintegy öt kilométeres szakaszon folyik a Duna. Főleg reggel, amikor felszáll a köd, lélegzetelállítóan szép természeti látvány.

Az Asam testvérek lenyűgöző barokk építészetével körülvéve, öreg gesztenyefák alatt, a Weltenburg kolostor kocsmája nagy sörkertjével egyedülálló légkörben kínál élvezetet és igazi bajor vendégszeretetet. A tároló pincéből a mai napig földalatti sörsor vezet közvetlenül a kocsmába. Jó néhányan azt állítják, hogy az ottani sör emiatt mindig egy kicsit jobban ízlik.