FRANZISKANER SÖRÖK


Franziskaner sörök - üveges sörökFranziskaner Sörgyár - Németország


Franziskaner története A kezdetektől mostanáig 1363 A sörfőzde első említése A Franziskaner sörfőzde gyökerei 1363-ig vezethetők vissza. Idén említik először a müncheni rezidencia közelében található "Bräustatt bei den Franziskanern"-t. Az elnevezés az átlósan szemközti ferences kolostorra vezethető vissza, amellyel valószínűleg mindig élénk eszmecsere folyt.

1841 Új helyszín A Franziskaner sörfőzde átköltözik Au keleti külvárosába, a Lilienbergbe.

1861 tulajdonosváltás Joseph Sedlmayr, a valószínűleg a 15. században alapított Leistbrauerei tulajdonosa és a Spatenbräu alapítójának, az idősebb Gabriel Sedlmayrnak a fia lesz a Franziskaner sörfőzde egyedüli tulajdonosa, amelyben 1858 óta rendelkezik részesedéssel. 

1909 A szerzetes védjegygé válik Gabriel Sedlmayr alatt III. A Franziskanert családi részvénytársasággá alakítják. Most először használnak szerzetest szimbólumként. 

1964 Szakterület a Franziskaner búzasörre A Spaten-Franziskaner-Brauerei először főz búzasört, amelyet Spaten Champagne Weissbier néven árulnak. 1968-ban a kristálytiszta búzasört Club Weisse névre keresztelték.

2000 A minőség érvényesül A Franziskaner Weissbiert az egyik legmodernebb gyártóüzemben gyártják, és kizárólag a bajor tisztasági törvény szerint. Az ezredfordulón a Franziskaner Weissbier az egyik legnagyobb márka a német búzasör piacon anélkül, hogy elvesztette volna gyökereit, ami e búzasör-különlegesség Bajorország határain túli népszerűségéről és minőségéről szól.

2015 World Beer Awards Franziskaner Alkoholmentesnek A népszerű Franziskaner Non-Alcoholic először citromos és bodza ízű vegyes söritalként kerül a piacra, és azonnal elnyeri a neves World Beer Awards díjat. A németországi "Alkoholmentes búzasör" kategóriában a Franziskaner Non-Alcoholic arany, a Franziskaner Non-Alcoholic Holunder pedig a bronzérmes lett. A Franziskaner Non-Alcoholic Lemon bekerült a globális értékelési körbe, és a legjobb német és európai alkoholmentes búza díját is megkapta.