Dobozos sörök


Cseh világos pils sör 


KategóriákFélbarna sörökBarna sör sörismertető

Belga gyümölcsös sör sörismertető


Egész gyümölcsökkel, gyümölcsvelővel, vagy természetes gyümölcslével együtt érlelt sörök. Ezek az italok frissítőek, természetes gyümölcsízűek, és legtöbbjük egyáltalán nem rendelkezik a sör megszokott ízjegyeivel. A gyümölcssörök készítésének Belgiumban több évszázados hagyománya van. Az első gyümölcs, mely a sörbe került, a meggy (kriek) volt, ezt követte a málna, majd a fekete ribizli. És hogy hol tartunk ma? A rendkívüli választéknak köszönhetően nincs más dolgunk, mint kiválasztani kedvenc gyümölcsünket ahhoz, hogy egy jót sörözzünk! Kraft sör sörismertető


A mikrosörfőzde, kisüzemi sörfőzde, kézműves sörfőzde vagy kraft sörfőzde olyan sörfőzde, amely viszonylag kis mennyiségű sört állít elő, tipikusan sokkal kisebbet, mint a nagy sörtermelő társaságok, és független tulajdonú. Ezeket a sörfőzdéket általában az jellemzi, hogy a minőségre, az ízekre és a kifinomult főzési technikákra koncentrálnak.


Kraft sör IPA sörismertető


Eredetileg angol sörtípus, melyet a megszokottnál sűrűbbre és sokkalta komlósabbra főztek, hogy kibírja az indiai gyarmatokra vezető hosszú és forró tengeri utazást. Az IPA (India Pale Ale) sörök keserűsége a közepesen keserűtől az erősen keserűig terjed, ízvilágukat a különböző komlófajták változatos ízei és aromái uralják. Az erőteljes ízek kedvelőinek ajánljuk! 

Porter sör sörismertető


A stout egy rokona ez a felső erjesztésű ale. Színvilága a sötét borostyántól a rézvörösön keresztül egészen fekete kávéig terjed vörös beütéssel. Az egyik legzamatosabb ale, íze édes, pörkölt aromával, mely feleleveníti az étcsokoládét, a kávébabot és még a sült almát is. Kifejezetten a hidegebb hónapok itala, nem szokták hűtve fogyasztani. Sour sör (savanyított sör) sörismertető


Nem létezik egy elfogadott leírása a típusnak, de minden kraft sör rajongó tudja, hogy mire gondolnak amikor a sour ale-ről van szó. Ami közös ezen típusú sörökben, hogy hibrid erjesztéssel készülnek. Ez azt jelenti, hogy az elsődleges (irányított) erjedésüket követően a söröket hónapokig, vagy akár évekig tölgyfahordókban, érlelik tovább. A folyamat végén az elkészült söröket számos esetben "fiatal" sörökkel keverik, végül palackban érlelik. Ennek a különleges eljárásnak köszönhetik borra emlékeztető ízvilágukat, rendkívüli szomjoltó erejüket, és frissítő hatásukat.
Imperial White Stout sör sörismertető


Az imperial stoutok magas alkoholtartalommal rendelkeznek, általában több mint 9% abv-t tartalmaznak, és a rendelkezésre álló legsötétebb sörtípusok közé tartoznak. Bár ritkán de előfordulnak már fehér imperiál stoutok is. Samuel Smith's az 1980-as évek elején készített egy verziót az Egyesült Államokba történő kivitelre, és ma sz imperial stout az egyik legnépszerűbb sörstílus az amerikai kézműves sörfőzők körében. A stílus amerikai értelmezése gyakran tartalmaz olyan összetevőket, mint a vaníliabab, a chili por, a juharszirup, a kávé és a pillecukor. Sokakat bourbon hordókban érlelnek, hogy további ízrétegeket adjanak hozzá. A "Imperial" szót ma már általában hozzáadják más sörstílusokhoz, hogy jelezzék az erősebb változatot, így az Imperial IPA-kat, a Imperial pilsners stb.