Dobozos sörök


Dobozos söreink 269Ft-ig


Cseh világos pils sör sörismertető (269Ft-ig)


Csehország nemzeti söre. Pilseni típusú vagy más néven pilsner sört az 1800-as évek közepén főztek először. Napjainkban a világ legkedveltebb, mindenütt jelen lévő lager söre. Jellemzői a kristálytiszta, tükrösen áttetsző megjelenés, a halvány aranysárga szín, valamint a könnyen érthető és élvezhető ízvilág, melyben fontos szerepet tölt be a közepesen erős komlókeserűség.


Kategóriák


Dobozos söreink 329Ft-ig


Cseh világos pils sör sörismertető (329Ft-ig)


Csehország nemzeti söre. Pilseni típusú vagy más néven pilsner sört az 1800-as évek közepén főztek először. Napjainkban a világ legkedveltebb, mindenütt jelen lévő lager söre. Jellemzői a kristálytiszta, tükrösen áttetsző megjelenés, a halvány aranysárga szín, valamint a könnyen érthető és élvezhető ízvilág, melyben fontos szerepet tölt be a közepesen erős komlókeserűség.Félbarna ale sör sörismertető (269Ft-ig)


  A söröket alapvetően három fő kategóriába sorolhatjuk. Ez az ale (felsőerjesztésű), a lager (alsóerjesztésű) és a lambic (spontán erjesztésű). Azt, hogy az adott sört melyik csoportba soroljuk a hozzáadott élesztő típusától függ. Gyakori tévhit, hogy a tartály aljára, azaz a sörlé 'alá' helyezett élesztő hatására lesz egy sör lager, illetve ha a készülő ital felszínére kerül, akkor pedig ale. Az ale típusú élesztők a sörlé felszínén, míg a lager élesztők az alján képeznek réteget, emiatt lehet a félreértés.Barna sör sörismertető (329Ft-ig)


A barna sörök készítéséhez pörkölt maláta is kell, mely célból a megnedvesített malátát forgó dobokban 120-130 °C-ig hevítik fel. Az előkészített malátát mindenekelőtt megőrlik, hogy belseje lisztté hulljon szét, héja pedig nagy darabokban maradjon. Ennek célja, hogy cefrézéskor a cefréző víz minél nagyobb felületen hasson.
Dobozos söreink 499Ft-ig


Világos baksör sörismertető (499Ft-ig)


A bak (bock) erős, legalább 16 Plato fok sűrűségű és ritkán kevesebb, mint 5,3% alkoholfokú sört jelent. A bak sörök tradícionálisan barnák, de manapság egyre inkább elterjedtek a világos változatai is. Valószínűsíthető, hogy az eredeti bak sör erős, barna, felsőerjesztésű búzasör volt. A nemzetközi kereskedelem fellendülésével együtt megnövekedett a kereslet ezen italokra, ezért kezdtek el sokan alsóerjesztésű módszerre átálni, hisz ekkor jóval lerövidül a termelési folyamat, ugyanis nem kell annyi ideig érlelni őket, mint az ale-ket.Cseh világos pils sör sörismertető (499Ft-ig)


Csehország nemzeti söre. Pilseni típusú vagy más néven pilsner sört az 1800-as évek közepén főztek először. Napjainkban a világ legkedveltebb, mindenütt jelen lévő lager söre. Jellemzői a kristálytiszta, tükrösen áttetsző megjelenés, a halvány aranysárga szín, valamint a könnyen érthető és élvezhető ízvilág, melyben fontos szerepet tölt be a közepesen erős komlókeserűség.

Dobozos sörök 500Ft-tól


Pale Láger sör sörismertető


Olyan sörkülönlegességek, melyek nem sorolhatóak be egyik kategóriába sem, egyedi ízviláguk, vagy valamilyen különleges - és meghatározó - alapanyag használata miatt. Ezeket a söröket csak sokkal bonyolultabb rendszer használatával, és nem is olyan pontosan lehetne kategorizálni.Belga gyümölcsös sör sörismertető


Egész gyümölcsökkel, gyümölcsvelővel, vagy természetes gyümölcslével együtt érlelt sörök. Ezek az italok frissítőek, természetes gyümölcsízűek, és legtöbbjük egyáltalán nem rendelkezik a sör megszokott ízjegyeivel. A gyümölcssörök készítésének Belgiumban több évszázados hagyománya van. Az első gyümölcs, mely a sörbe került, a meggy (kriek) volt, ezt követte a málna, majd a fekete ribizli. És hogy hol tartunk ma? A rendkívüli választéknak köszönhetően nincs más dolgunk, mint kiválasztani kedvenc gyümölcsünket ahhoz, hogy egy jót sörözzünk! Kraft sör sörismertető


A mikrosörfőzde, kisüzemi sörfőzde, kézműves sörfőzde vagy kraft sörfőzde olyan sörfőzde, amely viszonylag kis mennyiségű sört állít elő, tipikusan sokkal kisebbet, mint a nagy sörtermelő társaságok, és független tulajdonú. Ezeket a sörfőzdéket általában az jellemzi, hogy a minőségre, az ízekre és a kifinomult főzési technikákra koncentrálnak.


Kraft sör IPA sörismertető


Eredetileg angol sörtípus, melyet a megszokottnál sűrűbbre és sokkalta komlósabbra főztek, hogy kibírja az indiai gyarmatokra vezető hosszú és forró tengeri utazást. Az IPA (India Pale Ale) sörök keserűsége a közepesen keserűtől az erősen keserűig terjed, ízvilágukat a különböző komlófajták változatos ízei és aromái uralják. Az erőteljes ízek kedvelőinek ajánljuk! 

Porter sör sörismertető


A stout egy rokona ez a felső erjesztésű ale. Színvilága a sötét borostyántól a rézvörösön keresztül egészen fekete kávéig terjed vörös beütéssel. Az egyik legzamatosabb ale, íze édes, pörkölt aromával, mely feleleveníti az étcsokoládét, a kávébabot és még a sült almát is. Kifejezetten a hidegebb hónapok itala, nem szokták hűtve fogyasztani. Sour sör (savanyított sör) sörismertető


Nem létezik egy elfogadott leírása a típusnak, de minden kraft sör rajongó tudja, hogy mire gondolnak amikor a sour ale-ről van szó. Ami közös ezen típusú sörökben, hogy hibrid erjesztéssel készülnek. Ez azt jelenti, hogy az elsődleges (irányított) erjedésüket követően a söröket hónapokig, vagy akár évekig tölgyfahordókban, érlelik tovább. A folyamat végén az elkészült söröket számos esetben "fiatal" sörökkel keverik, végül palackban érlelik. Ennek a különleges eljárásnak köszönhetik borra emlékeztető ízvilágukat, rendkívüli szomjoltó erejüket, és frissítő hatásukat.
Imperial White Stout sör sörismertető


Az imperial stoutok magas alkoholtartalommal rendelkeznek, általában több mint 9% abv-t tartalmaznak, és a rendelkezésre álló legsötétebb sörtípusok közé tartoznak. Bár ritkán de előfordulnak már fehér imperiál stoutok is. Samuel Smith's az 1980-as évek elején készített egy verziót az Egyesült Államokba történő kivitelre, és ma sz imperial stout az egyik legnépszerűbb sörstílus az amerikai kézműves sörfőzők körében. A stílus amerikai értelmezése gyakran tartalmaz olyan összetevőket, mint a vaníliabab, a chili por, a juharszirup, a kávé és a pillecukor. Sokakat bourbon hordókban érlelnek, hogy további ízrétegeket adjanak hozzá. A "Imperial" szót ma már általában hozzáadják más sörstílusokhoz, hogy jelezzék az erősebb változatot, így az Imperial IPA-kat, a Imperial pilsners stb.