ZICHOVEC CRAFT SÖRÖK


Zichovec craft sörök - dobozos sörökZichovec Sörfőzde - Csehország


Történetünk több mint 8 éve íródott. Utunk elején nem is álmodtunk arról, hogy ilyen rövid idő alatt egy sikeres kézműves mini sörfőzdét építsünk, melynek sörét a legjobb prágai, az egész Cseh Köztársaság és külföldön is csapolják majd. És hogyan történt mindez?

A saját sörfőzde építésének ötlete 2010-ben merült fel Ivan Husák fejében. Ezért, amikor egy partin bemutatta elképzelését az egész családnak, a bátyja csak megkopogtatta a homlokát, és azt mondta: "De te bunkó vagy." Így született meg az egyik sörünk neve, amire szinte mindenki először emlékszik. És bár eleinte őrült tervnek tűnhetett, nem kellett sok idő ahhoz, hogy valósággá váljon. 

2012-ben megalakult a Zichovec Családi Sörfőzde az azonos nevű faluban, Slaný város közelében. A projekt azonban nem csak egy sörgyár építését foglalta magában. A cél az egész falu feljavítása volt, ezért alapvetően zöldmezőn épült új önkormányzati hivatal, panzió, élelmiszerbolt, étterem, szociális terem és ezen kívül egy kápolna. Szimbolikus maradt sörfőzdénk számára, és vizuális identitásunk részévé vált. A sörfőzdénkre oly jellemző ház formája ennek a kápolnának az épületformáján alapul. Kezdetben a sörétlapunk is szinte kizárólag alsóerjesztésű sörökből állt.