SCHERDEL SÖRÖL


Scherdel sörök - üveges sörök


Kategóriák


Scherdel Sörgyár - Németország


Georg Matthäus Scherdel, a Scherdel Hof sörgyár alapítója. 1831. április 23-án kapott engedélyt a pékségre, és hamarosan sört is főzött Hof város községi sörgyárában. Később, amikor a közösségi sörfőzdék kapacitása már nem volt elegendő, saját sörfőzdét épített az Unterkotzauer Weg-i Felsenkeller mellett.

Az erjesztéshez és érleléshez szükséges sörcefrét az Unterkotzauer Weg-i sziklapincékben tárolták. A sziklába vert 130 méter mély alagutak már akkor is a város legnagyobb és legszebb pincéjének számítottak. "Körülbelül 2500 vödör sört tartott". Az 1980-as évekig a pincékben fa, majd rozsdamentes acél hordókat tároltak.

Ugyancsak Georg Matthäus Scherdel volt az első, aki lovas kocsikkal és ökörcsapatokkal exportált sört Szászországba és Türingiába.

A sörfőzők a Scherdel Edelhell születésénél. Az 1930-as évek elején úttörő lépés történt: a sörgyár fellendülése a "Scherdel Edelhell" pilsner sör bevezetésével kezdődött. A második világháború megszakította a cég addigi jó fejlődését. A kelet-németországi értékesítési területek elvesztését új déli irányultsággal kellett kompenzálni.