Tiltott Csíki Áfonyás Sörital 0,5l üv. 4,7% - székely áfonyás sör - Csíki Sör

Nincs raktáron áfonyás sör

Tiltott Csíki Áfonyás Sörital

A kokojza (áfonya) a Csíki-medence közkedvelt népi medicínája, a Hargita ajándéka. A Tiltott Csíki Jégáfonya Sör alsóerjedésű, alapsörét (91 %-a Tiltott Csíki Sör) tekintve Bock típusú, ízesített sör, mely áfonyalé hozzáadásával készül. Különleges színe is ezt tükrözi. Alkoholtartalma 4,7 %. Az alkalmanként előforduló üledékképződés természetes jelenség. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a könnyű, gyümölcsös ízvilágú sörkülönlegességeket!

Jellegzetes ízét az adja, hogy a Hargita-hegység lábánál eredő források tiszta vizéből és csak minőségi alapanyagokból készül, amelyet egy szakértő és a csíki sörfőzés hagyományai iránt elkötelezett csapat állít elő Csíkszentsimonban.
A sörkészítés technológiájában a hagyományok követésére törekszenek, így a főzés során betratják az 1516-os bajor tisztasági törvényt, ami azt jelenti, hogy csak árpamaláta, komló, élesztő és víz van a Tiltott Csíki Sörben. Az eredeti söralapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempontunk a minőség, így kisüzemi laboratóriumban ellenőrzik, hogy az árpamaláta az ideális keményítő és fehérjetartalommal rendelkezzen. Mellé - főzés közben - a legjobb minőségű segesvári komló kerül, ez adja meg a jellegzetes kesernyés ízt.

Variáció kiválasztása:

559 Ft-tól
Please select variants first