Jelinek Merunkovice Apricot
A kajszibarack egy tiszta párlat, amelyet a sárgabarack édes illata jellemez, enyhe magvakkal és finom gyümölcsös ízgel, ennek köszönhetően még a hölgyeknek is ízleni fog. A Vizovice -i szeszfőzde hagyománya a XVI. Természetesen a szilva és a belőlük készült slivovice volt a domináns, de már a 19. században több vizovicei lepárlóüzem is sárgabarackgyártással foglalkozott, hiszen a sárgabarack ősidők óta virágzik Dél -Morvaországban. A RUDOLF JELÍNEK így folytatja a régóta fennálló hagyományokat és gyártási folyamatokat, amelyek a legmodernebb technológiákkal együtt a legmagasabb minőség garanciája.
A sárgabarackot háromlépéses lepárlással készítjük el érett sárgabarack-élesztőből, amelyben az érési folyamat során magok vannak jelen, amelyek a desztillátumnak a tannin jellegzetes ízét adják. Az egész gyártási folyamat legalább egy év érleléssel zárul, amely során a párlat aromája és íze egységes.
Ha szeretné elérni a sárgabarack ízének és illatának maximális fejlődését, javasoljuk, hogy szobahőmérsékleten tálalja, mivel csak így lehet teljes mértékben értékelni tulajdonságait.