Ballantine's Ballantine's 17 Years 0,7l üv. 43%

szuper- prémium whiskey 17 éves

A 17 éves Ballantine\\\'s whisky klasszikus receptje 75 évre tekint vissza. Mély és komplex ízvilága miatt a távol-keleti fogyasztók számára \\\"a skót whisky\\\". Ez a közepesen testes ital az igazi műértőknek kínál klasszikus, de mégis kivételes ízt. Nem csoda, hogy ez a whisky nyerte a legtöbb díjat a 17 éves whiskyk között.
Skóciában 1494-ben említik először a kelta nyelven \\\"uisge beatha\\\", azaz az élet vize névre hallgató italt, majd 1823-ban jelentős adócsökkentés mellett engedélyhez kötötték a whisky előállítását. Ekkor alakultak az első, ma már világhírű lepárlóüzemek, mint például a George Ballantine (1807-1891) által Edinburgh-ban alapított vállalkozás. A fiai kezében továbbvirágzó alkoholkereskedés 1903-ban elnyerte a Royal Warrant kitüntető címet.
1919-ben a család eladta üzletét, az új tulajdonosok pedig sikeresen vették célba az USA piacait is. A szesztilalom dacára, az 1930-as évek közepére már a Ballantine\\\'s-é volt a keleti part legjobb értékesítési hálózata. A 60-as években aztán a cég Európát is meghódította, a 70-es években pedig a keleti blokkban is a Ballantine\\\'s termékei váltak a legkeresettebb skót whiskykké.
A Ballantine\\\'s név mára jól ismert minden whisky fogyasztó számára szerte a világon.

22,790 Ft
Please select variants first