Kraft sörök


Rendeljen rekeszben! (csak bolti átvétel és budapesti kiszállítás esetén)

  • Kiszállítjuk rekeszben (kérésre) és kipakol belőle, leellenőrzi a söröket és visszaadja azonnal a futárunknak!
  • A rekeszt megtarthatja és a következő rendelésnél cseréljük! (betétdíjas termék 1.600Ft)


Browar Pinta Craft - Lengyel Kraft Sörfőzde - Exkluzív sörökkel
Axiom Craft Brewery - Cseh Kraft Sörfőzde Braufactum Craft Braurei - Német Kraft SörfőzdeBrowar Stu Mostow Craft - Lengyel Kraft SörfőzdeKraft sör és sörtípus sörismertető


Stout sör sörismertető


Eredetileg ír sörtípus, mely az angol porter sörből fejlődött ki. A stoutnak számos válfaja ismert, - ahogy azt neve is sugallja - ebbe a kategóriába erős, testes és nehéz sörök tartoznak. Közös jellemzőjük továbbá, hogy készítésükhöz erősen pörkölt malátát használnak. Ennek köszönhetően a sörök színe a sötétbarnától egészen a feketéig terjed. A pörkölt maláta íze az ízvilág fontos összetevője, ezen felül a csokoládés, kávés, karamellás ízjegyek jellemzőek elsősorban a stoutokra.Imperial White Stout sör sörismertető (Exkluzív sörtípus)


Az imperial stoutok magas alkoholtartalommal rendelkeznek, általában több mint 9% abv-t tartalmaznak, és a rendelkezésre álló legsötétebb sörtípusok közé tartoznak. Bár ritkán de előfordulnak már fehér imperiál stoutok is. Samuel Smith's az 1980-as évek elején készített egy verziót az Egyesült Államokba történő kivitelre, és ma sz imperial stout az egyik legnépszerűbb sörstílus az amerikai kézműves sörfőzők körében. A stílus amerikai értelmezése gyakran tartalmaz olyan összetevőket, mint a vaníliabab, a chili por, a juharszirup, a kávé és a pillecukor. Sokakat bourbon hordókban érlelnek, hogy további ízrétegeket adjanak hozzá. A "Imperial" szót ma már általában hozzáadják más sörstílusokhoz, hogy jelezzék az erősebb változatot, így az Imperial IPA-kat, a Imperial pilsners stb.Porter sör sörismertető


A stout egy rokona ez a felső erjesztésű ale. Színvilága a sötét borostyántól a rézvörösön keresztül egészen fekete kávéig terjed vörös beütéssel. Az egyik legzamatosabb ale, íze édes, pörkölt aromával, mely feleleveníti az étcsokoládét, a kávébabot és még a sült almát is. Kifejezetten a hidegebb hónapok itala, nem szokták hűtve fogyasztani.  


Baltic Porter sör sörismertető (exkluzív sörtípus)


A balti porter a balti régióból származott a XIX. Században. A tizennyolcadik században Nagy-Britanniából kivitt császári sörök népszerűek voltak a Balti-tenger körüli országokban, és helyi alapanyagokból és sörfőzési hagyományok alapján helyben születtek újjá. A korai változatokat egészen a XIX. Század végéig felső erjesztésűek voltak, amikor sok sörfőzde  alsóerjesztéssel kezdte főzni porterjét. A balti porter minimálisan 18 plato fok-tól indul és magas alkoholtartalommal rendelkezik még akár 10% fölött is.IPA sör sörismertető


Eredetileg angol sörtípus, melyet a megszokottnál sűrűbbre és sokkalta komlósabbra főztek, hogy kibírja az indiai gyarmatokra vezető hosszú és forró tengeri utazást. Az IPA (India Pale Ale) sörök keserűsége a közepesen keserűtől az erősen keserűig terjed, ízvilágukat a különböző komlófajták változatos ízei és aromái uralják. Az erőteljes ízek kedvelőinek ajánljuk. West Coast IPA sör sörismertető


A nyugati parti IPA-k (West Coast IPA) alacsony malátatartalmúak, nagyon tiszták és szárazak, a komlóra összpontosítva.Double IPA (DIPA) sör sörismertető (Exkluzív sörtípus)


A dupla IPA-k (más néven Imperial IPA-k) az IPA-k erősebb, nagyon komplex változata, amelyek alkoholtartalma általában 7,5 térfogatszázalék felett van. A stílus állítólag Vinnie Cilurzótól származik, aki jelenleg a Russian River Brewing Company tulajdonosa a kaliforniai Santa Rosa-ban, 1994-ben a kaliforniai Temeculában mára megszűnt Blind Pig sörfőzdében.


Mead (mézbor, mézsör) sör sörismertető (Exkluzív sörtípus)


A Mead egy alkoholos ital, amelyet a méz vízzel történő erjesztésével hoznak létre, néha különféle gyümölcsökkel, fűszerekkel, szemekkel vagy komlóval. Az alkoholtartalom körülbelül 3,5% ABV és több mint 18% között mozog. A méz meghatározó jellemzője, hogy az ital fermentálható cukrának nagy része mézből származik. Lehet csendes, szénsavas vagy természetesen csillogó. Száraz, félédes vagy édes. A méz alapanyagait a különböző nektárokat  az ókorban egész Európában, Afrikában és Ázsiában termelték, és fontos szerepet játszott egyes népek mitológiájában. A skandináv mitológiában például a költészet mead iatalát a bölcs Kvasir véréből készítették, és az ivóból költő vagy tudós lett. A mézbor kifejezést időnként a mead szinonimájaként használják, bár a bort általában erjesztett bogyók vagy bizonyos más gyümölcsök termékének határozzák meg, és egyes kultúrákban a méztől eltérő mézborok találhatók. . Magyarország mézborja például a mézzel édesített szőlő vagy más gyümölcs törköly erjesztése.


Barley wine (árpabor) sörismertető (Exkluzív sörtípus)


Az első árpa borként forgalmazott sör a Bass No. 1 Ale volt, 1870 körül. Az Anchor Brewing Company 1976-ban vezette be a stílust az Egyesült Államokban Old Foghorn Barleywine Style Ale-jével. Az öreg Foghorn-t árpavirágnak (egy szóval) stílusozták, attól félve, hogy a bor szó sörcímkén való előfordulása nem fogja kielégíteni a szabályozókat. 1983-ban a Sierra Nevada Brewing kiadta a Bigfoot Barleywine-t, amely az Egyesült Államok második árpabor címkéje lett.