Konrád sörök - Cseh sörök - Vratislavice Sörgyár


Konrád dobozos sörök


Kategóriák


Konrád üveges sörökKonrád hordós sörökKonrád Füles KorsóVratislavice Sörgyár - Csehország


A rendszerváltáltást követően sok csehországi sörgyár magán kézre jutott, így sajnos több sörfőzde bezárásra került. A Liberec-ben található sörgyár élete is elég különösen alakult ebben az időszakban. A 90-as évek végén az Interbrew felvásárolta a gyárat így megszűnt a sörgyártás.

Ekkor még az üzem a Pražské pivovary tulájdonában állt, melynek fő márkája a Staropramen volt. Pár év szünet után a 2000-es évek elején döntött úgy a cseh Hols cég, hogy megvásárolja az ingatlant valamint a technológiát és újraindítja a sörfőzést a libereci gyárban.

A berendezést nem bontották le, viszont a sör nevéhez kapcsolódó jogok az előző sörgyár tulajdonában maradtak, ezért új nevet kellett kitalálni, mely megállja a helyét a nemzetközi piacon is egyaránt. Az új sör, a híres cseh uralkodó, Konrad nevét kapta.

A sörgyár választékában számos sörfajta található, amelyek egytől-egyig tisztelettel, ízléssel és a sör iránti szeretettel készülnek. A hagyományos ízek és a 100%-os minőség fenntartása érdekében a legmodernebb technikákat alkalmazzák. Söreiket mára a világ számos országába exportálják.