BRUCKMÜLLER SÖRÖK


Bruckmüller sörök - üveges sörök


Kategóriák


Bruckmüller Sörgyár - Németország


Tudunk valamit a sörfőzésről. Persze, mert a Bruckmüller sörgyárnak hagyományai vannak. Ebben a sörfőzdében több mint 500 éve sört készítenek. Az, hogy ilyen sokáig egy és ugyanazon a helyen főzik a sört, még Bajorországban is ritkaságszámba megy. 

Ami 1490-ben "Prewhaus der Parfusser" néven kezdődött - a ferenceseket 1803-ban a Bruckmüller család folytatta. A sörfőzde immár hét generáció óta működik családi vállalkozásként. Joggal mondhatjuk tehát, hogy elég keveset tudunk a sörfőzésről.

Könnyen érthető tehát, hogy a sok éves sörfőzési hagyomány során számos különleges fajta alakult ki, amelyek közül néhány még ma is megtalálható a kínálatunkban. A klasszikus "Helle" mellett saját specialitásainkat is kínáljuk, sokféle ízlés kielégítésére. A sör ínyencei nagyra értékelik természetesen zavaros pincesörünket, a sötét Falkot, a Hefeweizent, a sötét Knappentrunk-ot, a Superatorunkat és különösen a Pils 03-at.

Így minden ízlésnek és alkalomnak megfelelő sört találunk. Minden sörfajta ötvözi a kortárs életmódot a sörfőzés legmagasabb művészetével, a jó sör főzése pedig művészet, mert az ínyenceknek a jó sör ugyanolyan fontos, mint a mindennapi kenyér.