BERNÁRD SÖRÖK


Bernárd sörök - ajándékcsomagBernárd sörök - üveges sörökBernárd sörök - gluténmentes sörökBernárd sörök - alkoholmentes sörök


Kategóriák


Bernárd sörök - hordós sörök Bernárd Sörgyár - Csehország


A csehországi Humpolecben található Bernard sörfőzdét 1991-ben három magán személy alapította. Az eredetileg a 16. századból származó romos főzdét egy árverésen vásárolták meg, majd a felújítását követően rövid időn belül Csehország ismert prémium márkájává tették .

A gyár sörfőzőmesterei a mai napig ragaszkodnak a hagyományaikhoz, ezért szinte kézműves sörnek is tekinthetjük az általuk készített pasztörizálatlan, testes söröket. A saját pincékben történő erjesztést követően az érlelés a hagyományokhoz híven, több héten keresztül 1-2 °C körüli hőmérsékleten történik. A szűrési folyamatot 2 °C fokon speciális mikrobiológiai filterekkel végzik, így a sörlé az egészséges tápanyagokon kívül megtartja az eredeti aromáját és ízét.

A Bernard sörgyár 2000-ben megvásárolta Csehország egyik legrégebbi malátázó épületét, azóta itt készítik a kiváló minőségű pils típusú malátát. Emellett a sörfőzés másik fontos alapanyagát az élesztőt, szintén saját élesztőkultúrából fedezik. A sörök nagy része hagyományos csatos üvegbe kerül forgalomba, ezzel is jelezve, a tradíció iránti elköteleződésüket.

Stanislav Bernard hazájában rendkívül elkötelezett és elismert szakember, aki folyamatosan kiáll a cseh tradicionális sörfőzés mellett, szembe megy a globális sörgyárak gyártási gyakorlatával. Lobbi tevékenységének köszönhetően kivívta a kis sörfőzdék iránti megbecsülést.