BAYREUTHER SÖRÖK


Bayreuther sörök - üveges sörök



Bayreuther Brauhaus - Németország


1857-ben történt, amikor a 24 éves sörfőző, Hugo Bayerlein visszatért Münchenből szülővárosába, Bayreuthba. Első sörfőzési tapasztalatait Dél-Bajorországban szerezte, és otthon szeretett volna saját sörfőzdét alapítani, és ott saját ízlése szerint sört készíteni. A Herzog-hegyen, a Vörös-főtől nyugatra, földet vásárolt, malátaház, sörfőzde, hűtőház és lakóépület építésére pályázott, és elkezdett sört főzni. Ez a fajta sörfőzde akkoriban szokatlan volt, mert tulajdonképpen minden pék és vendéglős saját maga főzte sörét. A modern technológiának és a sörfőzde alatti pincékben található kiváló hűtési és tárolási lehetőségeknek köszönhetően a Bayreuthi sörfőzde söre gyorsan megnyerte a vásárlókat. A Bayreuthi sör iránti kereslet gyorsan megnőtt, és egy részét a szomszédos Türingiába szállították - amely akkoriban rendkívül távoli volt. A független és az akkori mércével mérve nagy privát sörfőzde így az észak-bajor sörtáj szerves részévé és a város jelképévé vált.