BAKALÁR SÖRÖK


Bakalár sörök - üveges sörökRakovnik Sörgyár - Csehország


Rakovníkban a sörfőzés az 1450-es évekre datálódik, amikor a város megkapta a sörfőzési engedélyt. 1588 ban, a diplomával rendelkező Jan Pička Písecký tanári és ügyintézői állást kapott a Rakovníki iskolában, ezért a Bakalář (diplomás) tiszteletére róla nevezték el az itt főzött sört. A jelenlegi gyárat már a helyi sörfőzőmesterek építették 1867-ben.

2010-ben történt tulajdonosváltásnak köszönhetően új korszak köszöntött be a cég életében. Az első három évben a főzdében a modernizációra fókuszáltak és jelentős beruházásokat hajtottak végre. A munkálatok befejezése után a következő lépcsőben a modern technika adata lehetőségek és az eredeti receptek összehangolása következett. A cél természetesen nem volt kevesebb, mint a legjobb minőségű sörök gyártása úgy, hogy közben megmaradjanak az eredeti ízek és karakterek, amit az évszázadok alatt megismerhettünk.


A BAKALÁŘ kínálatában a hagyományostól a speciális sörökig sok fajtát megtalálunk, azonban egy dologban kivétel nélkül mindegyik megegyezik, mégpedig a nyitott kádas erjesztési eljárás. A BAKALÁŘ sörök jellegzetes karakterét a határozott komlókeserűség, a testes íz, élénk szín, dús hab jellemzi. A sörfőzés alapjául a több mint 500 éves receptek szolgálnak, azonban mint mindenütt az idő előrehaladtával itt is az aktuális trendekhez alkalmazkodva változnak az eljárások. Tekintve, hogy a sörgyár kizárólag kiváló minőségű helyi alapanyaggal dolgozik, így jogosulttá vált a "České pivo" védjegy használatára.